Powered By Blogger

joi, 10 februarie 2011

culese din popor

Intr-o bune zi, NEBUNIA s-a gandit sa-si invite prietenii la o petrecere. Si dupa ce s-au adunat cu totii, VESELIA, ca sa mai invioreze atmosfera,ca doar asta e treaba ei, a propus sa se joace cu totii de-a v-ati ascunselea.Ideea a fost primita cu entuziasm, doar cativa s-au abtinut. ADEVARUL a decis sa nu se ascunda, de ce sa o faca la urma urmei? MANDRIA a refuzat, sub pretextul ca era un joc prostesc(defapt era invidioasa ca nu fusese ideea ei). LASITATEA n-a vrut sa riste, LENEA si FRICA au refuzat si ele, fiecare din motivele ei. NEBUNIA, incantata de ideea de joc a inceput sa numere. Zis si facut. LIPSA-DE-GRIJI s-a tolanit in primul strat de trandafiri frumosi mirositori. INVIDIA s-a ascuns la umbra CONSECVENTEI, care reusise sa se catere in varful celui mai inalt copac; FRUMUSETEA si-a gasit ascunzatoarea perfecta-un lac cristalin, LIBERTATEA s-a ascuns intr-o rafala de vant, iar TRISTETEA a inceput din senin sa planga...la fel si DISPERAREA, care s-a trezit in fata unui zid si n-a mai stiut incotro s-apuce!.....98,99,100! "pe cine nu-i gata il iau cu lopata!" a terminat NEBUNIA de numarat. Prima descoperita a fost CURIOZITATEA, vrand sa vada cine pica primul,a scos capul din ascunzatoare. A doua a fost GENEROZITATEA- a ramas cu un ascunzis slabut, cele bune le cedase prietenilor. Si BUCURIA a fost descoperita repede- i se auzea de departe ganguritul. Dupa EGOISMUL s-a dat singur in vileag. Cu INDECIZIA a fost mai usor- statea pe un gard si nu se putea hotara pe ce parte sa se ascunda. Si uite asa NEBUNIA si-a gasit toti prietenii, numai DRAGOSTEA lipsea... Asa ca a pornit in cautarea ei. A cutreierat munti si vai, a cautat sub pietre, in spatele curcubeului, prin copaci... nu a gasit-o...iar cand era pe cale sa renunte, a zarit un tufis de trandafiri salbatici.Cu o nuielusa a inceput sa miste crengile, pana cand a auzit un tipat de durere. Era DRAGOSTEA careia spinii ii scosesera ochii. NEBUNIA a implorat iertare iar in cele din urma i-a propus un targ: s-o insoteasca peste tot si sa fie vederea ochilor ei. Si, uite asa, DRAGOSTEA e oarba si vesnic insotita de NEBUNIE.
                        In concluzie, GO FOR IT, asuma-ti curajul de a iubi pe cine simti tu ca se apropie de ceea ce iti doresti! Dragostea e departe de a fii oarba, este cea mai intima alegere, totul e sa ai curajul sa ti-o asumi, chiar si atunci cand lucrurile nu i-au turnura la care ai visat.

Un comentariu:

  1. Ceva asa de frumos...nu am mai citit de ceva timp...mi-a placut la nebunie, sau sa zic :AM INDRAGIT LA NEBUNIE, dragostea si nebunia impreuna;)

    RăspundețiȘtergere